U příležitosti sto let od založení našeho klubu pořádáme během roku 2019 několik výstav. Ta největší, společná proběhne v prostorách Dusíkova divadla v Čáslavi, kde již několik let každoročně vystavujeme. V současné době má fotoklub přes dvacet členů, z to 18 aktivních, kteří na velké výstavě budou reprezentováni každý několika fotografiemi. Část výstavy bude věnována jak historickým materiálům tak i dochovaným fotografiím několika členů. Díky rodině zakladatele Klubu fotografů amatérů, jek byl tehdy pojmenován, se dochovalo množství fotografií a materiálů. Z nich jsme vybrali, společně s kurátorem výstavy Petrem Svobodou ty, které budou prezentovány na velké výstavě.

Na vyhledávání kontaktů, cestách za pamětníky, sběru materiálů a dohledávání historických záznamů se podílejí členové klubu: Oldřich Linhart, Jaroslav Bruner, Josef Spěvák, Pavel Dočekal, Karel Kvapil, Jan Zdichynec a Miroslav Lepeška.

S propagací výstavy nám pomáhá i server FOTO VIDEO, kde již vyšel článek o chystané výstavě.

V rámci roku oslav proběhnou také související akce, kdy chceme fotografující veřejnost seznámit s naší činností. Během konání výstavy to budou také dva FOTO semináře. Termíny budou v nejbližších dnech uveřejněny a inzerovány.

                                                                                                      

spoluzakladatel fotoklubu R. Paďouk
Zakladatel Rudolf Paďouk st.       

 

Rudolf Paďouk
 vnuk zakladatele Rudolf Paďouk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Zakladatel Rudolf Paďouk aktivně fotografoval a sbíral ocenění již několik let před vznikem klubu v Čáslavi.

autor Rudolf Paďouk st.
zadní strana fotografie

 

 

 

 

 

Zde je jedna z fotografií, která byla na klubové výstavě v Čáslavi při příležitosti 60 let od založení klubu.

Podobné příspěvky